Kad-tad!

Ne, nema veze sa „poslijeratnim“ vicem – vicem iz 60-ih godina. Mladji ljudi i ne znaju sta je Informbiro? Ali, citam – hoce Hrvati da ozive Goli otok, pa ce valjda procitati o tom infernu u turistickim brosurama? Nego, vic (on nece biti tamo citiran). Lokalni (e, sad vi vidite o kojem „lokalu“ se radi!) tvrdoglavi pristalica Boljsevika, ulazi u kafanu (ili izlazi?) i kaze: „Leti patka, leti guska, ova zemlja bice ruska“- Skoce na njega novi komunisti i u zatvor. Izadje on iz zatvora i opet – kafana. I opet ce on: „Leti patka, leti guska…“ Skocise nadobudni novi komunisti (novi, znaci Titovi, a ne Lenjinovi) i cekaju da zavrsi, pa da ga opet strpaju u zatvor. A on: „… kad-tad“, bilo je jedino sto je Stari komunista izgovorio i ode kuci iz kafane, a ovi novi zbiri, ostase bez posla… I bonusa.

E, meni je ovaj dio „kad-tad“ potreban za ovu pricu.

Svi cete vi u ‘pit’! Kad-tad.

Da ne duzim.

Izbacilo me iz bazena! Nema mi plivanja najmanje 10 dana?! Uzas. Apstinencija. Znate vec. Ne moramo sad o tome, jer to se vec uci i u osnovnoj skoli, gdje se regrutuju prvi narkomani. Pa da bar znaju sta znaci ovisnost.

Za nas zdravije, ovisnost se odnosi na fizicke aktivnosti. Plivas (trcis, vozis biciklo, sve to zajedno….) nekoliko puta sedmicno, pa onda nekoliko decenija i -onda te izbace iz bazena (sa staze, iz sedla…). Fizicka nemir, nervoza, agresija.

Gledam moje konkurente: jedno desetak redovnih plivaca koji mi ometaju plan: plivati sam u bazenu. Ili makar u traci. Ja, tamo – oni, tamo. Ne mogu promasiti?! I onda pomislis, pa dobro, majku mu, morate valjda i vi nekad biti bolesni??? Ma nece njih bolest! Plivaju. Tako se bolest odlaze za poslije 90-e. Dobro, ali trosenje zglobova, pa injekcije u zglob, pa gips, pa odmor, pa neki tumor negdje, pa dijagnosika, pa operacija, pa rana, pa…. Mora vas nesto strefiti, mislim ja. Nadam se.

Kad ono – mene izbacise iz bazena??! Operacija, 6 konaca, debeli zavoj – pauza od kvasenja najmanje 10 dana. Kako ovo prezivjeti? I fizicki (ovisnost) i psihicki (zavist, ljubomora)? Tako sto se sjetis Dajtone, utrka Formule 1. Sjetise se bilo koje utrke gdje se od automobila trazi nadnadarna izdrzljivost. Zato se ovaj kad-tad mora parkirati na popravku. Ili makar zamjenu guma. Pit.

Eto, ja sam sad u pitu. Morao sam. Pala kisa, moram promijeniti gume za kisu…. Ali moracete i vi ! Niko nije imun na „promjenu“, biopsiju, konce i zavoj. Kad-tad.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s